Klinik Nova

Sko-indlæg

Vi har eget værksted

Vi har eget værksted til at lave specialfremstillede skoindlæg som passer lige netop til din fod og sko.

At lave et indlæg er en proces der typisk foregår i flere tempi.

Ved første møde, afklares problematikken, og der tages mål og laves undersøgelser.

Dernæst arbejder vi på indlægget en til to uger.

Patienten kommer derefter ind og indlægget afprøves i de aftalte sko / støvler. Eventuelle tilretninger foretages og du har derefter et indlæg der meget gerne skulle kunne hjælpe dig i lang tid. Typisk lige så længe skoen holder.

Alt i alt bruges der typisk 5 timer på at lave et indlæg, plus dyre materialer. Derfor koster et specialfremstillet indlæg også en del mere end et du køber i Aldi.

Til gengæld er der også en stor forskel, og har man rigtig ondt i fødderne / muskler / sener / knogler, er det en super god investering.

Det bunder 95% i uddannelse og erfaring om indlægget bliver en sucses, men nogle få gange kan det bare være svært at ramme rigtigt.

Vi giver 100% tilfredshedsgaranti på vores indlæg, og du betaler ikke en øre hvis du ikke er tilfreds*. Dog refunderes betaling for forundersøgelse ikke. (Pt. 349 kr.)

* Gælder 7 dage fra udlevering af indlægene.

Om problemerne - fejlstilinger i fod - bentøj

Smerter i fødder, knæ og hofte og ryg, skyldes i mange tilfælde “fejlstillinger” i fødderne. Der findes mange fejlstillinger, men typisk er platfod, nedsunken forfod, hulfod, eller at du går i en forkert vinkel på dine fødder.. typisk hjulbenet / kalveknæet.

Mange fejlstillinger er medfødt, og nogle forstærkes eller opstår pga. forkert fodtøj, sygdom, overvægt og andre faktorer. Fejlstillinger forekommer i alle grupper.. børn, unger, voksne og ældre.

En fejlstilling er ikke kun en kosmetisk sag. Den kan give mange gener, faktisk i hele kroppen. Forkert belastning af muskler, gener, nerver og knogler, kan langsomt forplante sig op til knæ, hofte og ryg. Det er derfor vigtigt at korrigere for fejlstillinger så tidligt som muligt.

Mange forbinder “ortopædiske indlæg” med handicap og trælse proteger, men et skoindlæg laves typisk til din egen sko, og er helt usynlig for omverdenen.

De mest udbredte problemer er at foden eller forfoden er sunket sammen. (Se illustration), eller en skæv vinkel på foden, anklen, ben i det hele taget, eller kombination af. 
Det kan som nævnt, typisk være medfødt, men kan også være kommet som følge af for små / forkerte sko, sygdom, overvægt eller andet.

Et indlæg virker ved at det typisk hæver det sammensunkne område til “normal” tilstand. .. Eller det retter en skæv vinkel på dine fødder .. måske begge dele.

Svangen eller længdebuen som den også kaldes, skal danne en fjedrende bue. Hvis denne buen ikke er til stede, er man platfodet – også, på fagsprog kaldet “Pes planus”.
Ved sammensunken forfod (Pes planus transversus), er det den tværgående bue, der er sammensunken. I kombination med dette opleves ofte hammertå / tæer, (se illustration), og herved træder patienten direkte på knoglehovedet af MP ledet. Dette skyldes at en beskyttendebrusk plade, plantarpladen, ved sammensynkningen trækkes frem og blotlægger knoglehovedet. Denne tilstand er meget smertefuld.

 

 

Metatarso phalangeal led – Forkortet “MP led”

Det er måske en overdrivelse at tale om mirakler, men et simpelt, men nøje udmålt og special-konstrueret indlæg der passer præcis til din fod, kan faktisk gøre en kæmpe forskel.

 

Specialfremstillet skoindlæg der hæver og stabiliserer svangen, stabiliserer hælen og retter
vinklen på fodens led.

 

Et indlæg vil også kunne korrigere knæenes stilling

 

Før .. th. Efter indlæg til venstre.

Som Statsautoriserede fodterapeuter, kan vi qua vores specialviden på dette punkt, antagelig hjælpe dig til at komme af med smerter og ubehag.

Priser indlæg

Priser er individuelle, men en vejledende pris vil være:

Standard indlæg
Standard indlæg – d.v.s. ikke håndlavede, men “hyldevarer” der tilpasses din fod”. Ofte fint ved moderat, platfod og hulfod. og som “Jeg vil prøve om det virker”.
Holder ca. 1 år. (nogle går med dem i flere år)

Standard indlæg tilpasset inkl. pelotte..
kr 999 + forundersøgelse 375

Håndlavede indlæg
Special-håndlavede indlæg helt fra bunden. Består typisk af mange forskellige materialer.
Vi starter med at lave en afstøbning af din fod.

Pris – fastpris – håndlavede indlæg uanset opgaveart..
Kr 1.875,- + forundersøgelse 375

OBS! Tilskud :

NB. Undersøg om du kan få tilskud. Enten ved kommune / regionen, eller i nogle tilfælde ved sundhedsforsikring

Er du medlem af sygesikring Danmark” ydes 200 kr. i tilskud til specialtilrettede indlæg i alle grupper.

Hvis du kan få tilskud fra kommunen / regionen skal du ikke til os, men til en bandagist eller godkendt håndskomager som kommunen har aftale med. Du vil her ofte kun skulle betale en brøkdel selv. !