Klinik Nova

Kinesiotape

Kinesiotape til effektiv smertelindring og øget bevægelighed

Hvad er Kinesio-tape

Kinesio tapening, eller Kinesiologi, er som Zuko Sihh Do, massageteknikken, en teknik opfundet i Østen. Den har dog knap så mange år på bagen. Men i siden 70érne, hvor den japanske kiropraktor Dr. Kenzo udviklede metoden, har den været brugt til at lindre muskelsmerter og i det hele taget at påvirke musklerne til, eventuelt at slappe af, eller.. øge deres effekt . Specielt inden for sport bruges Kinesiologi næsten overalt. Imidlertid gør Kinesiotape megen gavn for mange andre segmenter.

Hvordan virker Kenesiotape?

Kinesiologi gør kort fortalt ud på at stimulere og påvirke musklerne. Tapen er konstrueret / vævet på en helt specielt måde, så den kan give sig ca 15 til 25%, men kun i een retning. Alt efter hvad retning tapen placeres og trækkes, og alt efter spændet, kan man henholdvis dæmpe eller øge muskeleffekten.

Kan kan den bruges for?

Kinesiotape kan bruges i stort set alle muskel-relaterede problemer. Det være sig..

  • Ømme muskler
  • Muskelkramper
  • Slappe, svage, uvirksomme muskler
  • Har vist sig at være virkningsfuld mod vand / væske i benene (ødem)
  • Har vist sig at have effekt mod dårlig blodgennemstrømning i lokale områder.
  • Neurologiske patienter kan forbedre deres evne til at mærke deres lemmer.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandling er total smertefri, og tager mellem 10 minutter til en halv time, alt efter hvor omfattende tapeningen er.

Du får sat nogle strimler tape på problemstedet, efter en helt specifik “opskrift”. Du skal derefter gå med tapen to til tre dage. De fleste kan mærke en forskel efter få timer, og nogle endog efter få minutter. Når du har gået med tapen det aftalte tid, tager du den af. Den sidder godt fast, men er meget lettere at fjerne end f.eks plaster.

Hvad siger andre om Kinesiologi. Det bedste råd er at du selv Googler. der kommer masser af sider om Kinesiologi. Se f.eks hvad “Fodboldfessor.dk” har at sige. Fodboldfessor er en side, der, som navnet antyder, giver råd i forbindelse med fodbold og sports skader m.v.

Interesseret i at give det et forsøg?

Prøv at få en tid og se om det kan hjælpe dig.

Klik her for at se en YouTpe video om Dr Kenzo og Kinesiologi